fortnite sniper
Betfortnite » Fortnite streams

FORTNITE STREAMS

En av anledningarna till att Fortnite har blivit så populärt, och fortsätter att växa i popularitet är tack vare duktiga spelare som livesänder när de spelar – så kallade streamers. Utöver duktiga spelare har även kändisar så som Zlatan Ibrahimovic, Drake, Travis Scott med flera visat upp sina färdigheter i spelet, med och utan andra streamers. Den främsta streamern inom Fortnite, Tyler ”Ninja” Blevins slog alla tidigare rekord när han och Drake spelade tillsammans live inför över 600 000 tittare.

VAD ÄR FORTNITE STREAMS?

Att streama Fortnite innebär att en person livesänder (”live stream”) när denne spelar och har funnits som fenomen sedan början av 2000-talet. I takt med att datorspelsindustrin och esporten växt har även streaming av spel växt. Med sajter som Twitch.tv och YouTube är livestreaming idag större än någonsin och har inneburit att många profiler och datorspelare fått kändisstatus.

Genom att titta på Fortnite streams kan en person som är ny inom spelet eller aldrig spelat det få en uppfattning om hur spelet fungerar. Även för frekventa spelare kan de utvecklas genom att lära sig tips och tricks från de bästa. Alla populära streamers är inte enbart bäst, det kan också vara en fördel om personen som spelar är underhållande vilket då gör att spelet också blir roligare att titta på.

SPELBOLAGBONUSINFOSPELA
Leovegas2000 kr 100% välkomstbonus
Esport betting
Optimerat för mobilen
Stort utbud & bra odds

Unibet2000 kr 100% välkomstbonus
Låga omsättningskrav
Bra utbud esport betting
Live Betting

Comeon1000 kr 200% välkomstbonus
Grym mobilplattform
Stort spelutbud
Swishbetalningar

Mr Green5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Satsar stort på esport
Support i världsklass

Speedy Bet2000 kr 100% välkomstbonus
Ingen registrering
Inga sms eller mail
Utbetalning på 5 min

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

 

VAR KAN JAG HITTA FORTNITE STREAMS?

Twitch.tv
Den absolut största plattformen för livestreaming inom datorspel är Twitch.tv. Twitch som startade 2011, köptes i mitten av 2014 upp av Amazon för närmare 1 miljard dollar och har sedan dess växt kontinuerligt. Idag är det över 2 miljoner användare som sänder live varje månad på sidan och 15 miljoner som tittar dagligen.

Youtube Gaming
Googles videoplattform YouTube såg framgångarna Twitch skördade och bestämde sig för att satsa på en egen utmanare. Svaret blev YouTube Gaming och på sidan kan man hitta det mesta som laddas upp på YouTube inom genren gaming, men även många som sänder live. Även om Twitch är mest populär bland de största profilerna är det inte ovanligt att en kreatör sänder på båda plattformarna samtidigt för att nå ut till så många tittare som möjligt.

FORTNITE STREAMERS ATT FÖLJA

Det finns många olika streamers att följa som spelar Fortnite. Spelet är en av de mest populära spelen på plattformen Twitch. Här listar vi några som är informativa, duktiga och underhållande att titta på:

Fortnite
Spelets officiella kanal där företaget bakom spelet, Epic Games livesänder turneringar. En bra profil att följa om man vill se professionella tävlingar och bli uppdaterad om när dessa äger rum. På den här kanalen sänds bland annat världsmästerskapet Fortnite World Cup. Passa även på att följa den officiella kanalen på YouTube, där uppdateringar i spelet och andra nyheter från utvecklaren publiceras.

Tyler ”Ninja” Blevins
Ninja har varit – och är fortfarande – en av anledningarna till spelets stora framgångar. Han är inte bara en av de bästa i världen på spelet, utan är också underhållande och varierar sina livesändningar med såväl gästinhopp av kändisar som välgörenhetsinsamlingar. Emellanåt är han pedagogisk och en bra profil att följa om man vill lära sig mer om spelet. När han inte sänder live på Twitch kan man se klipp i efterhand på hans YouTube-kanal, där han i skrivande stund har över 16 miljoner prenumeranter.

Ali ”TSM_Myth” Kabbani
Tillhör också den absoluta eliten och är medlem i laget Team Solo Mid (TSM). Med över fyra miljoner följare på sin Twitch har han blivit populär för att han ger spelare insyn i hur det är att vara proffs. Han livesänder såväl när han deltar i tävlingar som när han tränar med lagkamrater.

Turner ”Tfue” Tenney
Tfue är en av Fortnites främsta när det kommer till skicklighet, och tävlar även i spelet för laget FaZe. Han är av många ansedd som den bästa spelaren i världen och har över två miljoner följare på Twitch och över tre miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal.

Zlatan ”Trustor” Ibrahimovic
Ja det är så lustigt att våran mest kända idrottare i traditionell sport också är en fortnitespelare. Zlatan har flera gånger streamat när han spelat Fortnite tillsammans med den mindre kända streamern ”KeKGs” som sägs vara Zlatans bror. Hur vida storstjärnan i fotboll satsar på en karriär inom streaming låter vi vara osagt men vad som står klart är att idag har Zlatan ingen egen twitchkanal. När Zlatan har spelat Fortnite har detta sänts på KeKGs kanal, i samband med detta har också Zlatans nickname synts. Så skulle du få en kill på ”Trustor”, som är Zlatans namn, kan du vara säker på att där sitter en malmöit och svär bakom skärmen.

GUIDER OCH TIPS

Eftersom det finns gott om spelare finns det även gott om folk som delar med sig av Fortnite guider och tips för den som vill förstå spelet bättre eller vill utveckla sina egna färdigheter. Nedan listar vi några YouTube-användare som har gjort många bra Fortnite-videos inom med tips & tricks.

The Gamer Couple
Med populära videos som 50 ADVANCED TIPS TO BECOME A GOD IN FORTNITE! och SEASON 5 PRO TIPS YOU NEED TO KNOW! har duon Sam och Aiden ”The Gamer Couple” samlat många bra snabbtips som är ett måste att känna till för den riktigt inbitne Fortnite-spelaren.

thatdenverguy
Har gjort många bra videos, bland annat om vanliga misstag som nybörjare gör och tips på ovanliga ställen som är bra att landa på.

SypherPK
Profilen SypherPK är förutom en välkänd streamer också en av de bästa rent pedagogiskt på att lära ut spelet. I hans serie HOW TO WIN utforskar han och ger tips på såväl psykologiska delar av spelet som rent mekaniska delar.

ANSVARSFULLT SPELANDE

Som avslutning vill vi poängtera att all typ av spel om pengar innebär en risk att man kan förlora. Spela därför ansvarsfullt och betta aldrig pengar du inte har råd att förlora. Fortnite betting ska vara ett kul nöje, så misstänker du att du är i riskzonen för problemspelande rekommenderar vi dig att kontakta Stödlinjen där du kostnadsfritt kan få stöd och rådgivning. På Spelpaus hittar du ett centraliserat register där du med ett knapptryck kan stänga av dig hos alla spelbolag med svensk spellicens. Alla spel om pengar har av goda skäl 18 årsgräns, då yngre personer löper större risk att utveckla problemspelande. Spela ansvarsfullt!

Topp 3 bonusar

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se