Fortnite storm
Betfortnite » Fortnite stats

FORTNITE STATS

Om du ska betta på Fortnite är det en stark fördel för dig om du har koll på respektive lag och spelares aktuella form inför en turnering. Även om tidigare resultat inte är en hundraprocentig garanti för att det kommer gå bra framåt kan statistik vara det mest pålitliga sättet när man ska försöka förutspå slutresultatet inför en match.

På den här sidan förklarar vi vad för statistik det finns i Fortnite, vad statistiken betyder och vad de säger om en spelares förmåga i spelet. Den största och bästa sidan för att kolla upp statistik för enskilda spelare är Fortnite Tracker som du kan läsa mer om längre ner på sidan. Den bästa sidan enligt oss på Betfortnite för att kolla upp tävlingsstatistik och resultat är Fortnite Esports Wiki.

SPELBOLAGBONUSINFOSPELA
Leovegas2000 kr 100% välkomstbonus
Esport betting
Optimerat för mobilen
Stort utbud & bra odds

Unibet2000 kr 100% välkomstbonus
Låga omsättningskrav
Bra utbud esport betting
Live Betting

Comeon1000 kr 200% välkomstbonus
Grym mobilplattform
Stort spelutbud
Swishbetalningar

Mr Green5000 kr 100% vinstboost
Inget omsättningskrav
Satsar stort på esport
Support i världsklass

Speedy Bet2000 kr 100% välkomstbonus
Ingen registrering
Inga sms eller mail
Utbetalning på 5 min

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

 

FORTNITE PLAYER STATS

Enskild statistik för spelare är intressant av flera skäl. Dels för att få full koll på individerna i ett lag och vad deras potentiella styrkor och svagheter är, men också för att få koll på hur laget drar fördel – eller nackdel – om en ny spelare ansluter sig till laget. Många välkända lag så som Cloud9 och FaZe har också valt att rekrytera solospelare till sina lag och då är den individuella statistiken väldigt viktig för att avgöra hur spelarens förmåga att prestera bra är.

Wins
Wins anger antalet vinster en spelare har i spelet. Siffran är en ihopslagning av alla vinster, det vill säga oavsett om du har spelat solo, duo eller squad.

Win %
Denna kategori anger vinstprocent baserat på hur många matcher spelaren har vunnit kontra hur många matcher spelaren har spelat. En hög procentsats tyder på att spelaren ofta vinner matcher och en låg att den ofta förlorar. Därmed säger antalet vinster i sig inte mycket om vinstprocenten är låg.

Kills
Antal motspelare som spelaren har dödat totalt. Denna säger i sig själv inte mycket, utan är bra att titta på tillsammans med övrig statistik så som hur många matcher spelaren har spelat och vad Kills per match och Kill-to-Death-ration är.

Kills per match
Som namnet antyder, hur många motspelare spelaren dödar i snitt per match. En hög kills-per-match siffra kan antyda att spelaren har en aggressiv spelstil och gärna söker fight tidigt, medan en låg tyder på att spelaren har en mer långsam spelstil och gärna skyr strider. Båda är taktiker som används av de mest framgångsrika inom spelet, men streamers söker gärna fight tidigt och ofta för att tillfredsställa tittaren.

K/D
Står för Kill-to-Death-ratio och innebär hur många kills en spelare har per död i spelet. Denna statistik är en bra indikation på hur bra spelaren är att döda motståndare. Troligtvis den främsta och mest kända spelaren, Tyler ”Ninja” Blevins, har en imponerande K/D på 11.

Top X
Denna siffra anger hur ofta en spelare har kommit bland de sista i spelet. Beroende på vilket spelformat (solo, duo eller squad) så skiljer sig vilken topp-placering som mäts. Detta eftersom det är mycket svårare att komma till exempel topp 3 av 100 i solo än topp 3 av 25 lag i squads.

Score
Baserat på hur det går i en match får du en viss poäng som väger in hur många motspelare du dödat, din placering med mera. Score-statistiken anger hur många ackumulerade poäng du har fått i dina matcher. Mycket poäng behöver därmed inte vara en indikation på hur bra spelaren är, utan kan ackumuleras genom att spela spelet mycket.

FORTNITE TEAM STATS

Fortnite Esports Wiki kan du se all information om ett visst lag eller spelare. På lagens respektive sidor kan du se hur laget ser ut, både visuellt vad gäller logotyp men även vilka som spelar i laget. Du kan även se tidigare resultat i tävlingar samt vilka förändringar som skett inom laget. Sidan har även en turneringsportal där du kan se information om tidigare och kommande turneringar. Enligt oss är sidan den optimala källan för Fortnite team stats.

FORTNITE TRACKER

Fortnite Tracker är ett verktyg där du kan kolla upp alla som spelar spelet, såväl proffs som hobbyspelare. På sidan kan du se statistik för utövare på flera av de plattformar som spelet är tillgängligt på. I dagsläget finns statistik för PC, Xbox One och PlayStation 4. Utöver de kategorier som nämnts ovan så har även teamet bakom sidan tagit fram några inofficiella kategorier:

TRN Rating
TRN ranking är ranksystem framtaget av Fortnite Tracker där spelare får en siffra mellan 0 och 5000 som ger en indikation om hur bra spelaren är. Rankingsystemet bygger på en formel av flera statistiska kategorier. Första gången en spelare registreras på Fortnite Tracker får denna 1200, och i dagsläget har den högst rankade spelaren 4999,1 i TRN Rating. Eftersom detta är ett inofficiellt sätt att mäta hur bra man är på spelet bör det tas med en nypa salt, men kan med fördel användas för att följa sin egna utveckling i spelet.

Rank
Den rank en spelare har på sidan baseras på hur hög TRN Rating spelaren har jämfört med andra spelare. Den som har högst TRN Rating kommer därför också ha första plats på Rank.

Leaderboards
På leaderboards-fliken kan du filtrera de spelare som ligger högst rankade med hänseende för andra kategorier än TRN Rating. Du kan till exempel se vilken spelare som flest Kills, högst K/D, flest Wins, mest minuter spelade med mera.

SPELA ANSVARSFULLT

Avslutningsvis vill vi verkligen poängtera att spel om pengar på nätet ska vara underhållande, men att det alltid finns en risk att du kan förlora. Spela därför ansvarsfullt och spela aldrig för pengar du inte har råd att förlora. Om du eller någon i din närhet är i riskzonen för spelberoende vill vi rekommendera tjänsten Spelpaus där du kan stänga av dig från alla spelbolag med svensk spellicens med ett knapptryck. Om du behöver rådgivning, hjälp eller bara någon att prata med så finns Stödlinjen dit du kan vända dig med alla frågor som rör spel om pengar, som exempelvis Fortnite Betting. Du måste vara minst 18 år för att spela om pengar i Sverige.

Topp 3 bonusar

18+ | Spela Ansvarsfullt | www.stodlinjen.se